YönsupiMikä ihmeen yönsupi?

Yön supi. Se on nimimerkkini. Blogi kulki aluksi nimellä Maailmasta, jota sinä et tunne. Koska blogiini viitattiin yleensä yönsupin blogina, otin sen myös blogin nimeksi.Kuka olet?

Keski-ikäinen suomalainen heteromies, jonka ainoa poikkeavuus keskiarvosta on aihe, jota blogi käsittelee eli transsukupuolisuus.Blogin sisältö?

Olen perinteinen transsukupuolinen, transseksuaali, jolle prosessi oli ennen kaikkea kehon sukupuolta muuttava prosessi. Koen olevani sukupuolivammainen ja syntyneeni miehelle epämuodostuneeseen kehoon. Määrittelen transsukupuolisuuden sukupuolenkorjaushoitojen tarvitsemisen kautta, en mielivaltaisen halun määritellä itsensä transsukupuoliseksi.

Jos haluat lukea sukupuolijärjestelmän ja cisheteropatriarkaatin tuhoamisesta, ahtaista normeista ja sukupuolirooleista, dragista, muunsukupuolisuudesta jne. olet aivan väärässä paikassa. Blogini on vähemmän sateenkaarihenkinen ja käsittelee täysin päinvastaisia asioita kuten sukupuolierojen biologista perustaa, sosiaalisen todellisuuden kytköstä biologiseen todellisuuteen, ihmisten oikeutta olla sukupuolisia olentoja ja elää perinteisissä sukupuolinormeissa. Feminismi/sukupuolineutraalius?

En kannata feminismiä En pidä yhden sukupuolen aatteista, sillä ne ovat aina yksisilmäisiä ja kaukana kaikkien asioita tasa-arvoisesti ajavista liikkeistä. Olen kuitenkin pohjimmiltani enemmän maskulisti kuin feministi.

Minun maailmankuvassani sukupuoli on fyysinen ominaisuus, jolla on aina myös psyykkiset ja sosiaaliset ulottuvuudet. Ihmisaivoilla on sukupuoliset ominaisuudet, joiden kehitys määräytyy pääasiassa sikiöaikana sukupuolihormonien vaikutuksesta. Transsukupuolisia ja homoja on olemassa siksi, että tässä kehityksessä tapahtuu joskus poikkeamia.

Sukupuolivähemmistöjen olemassaololla ei ole mitään tekemistä sukupuolineutraaliuden kanssa. Päinvastoin, me olemme elävä todiste siitä, että sukupuoleen tai useimpiin sukupuolieroihin ei kasvateta.Varoitukset

En puhu nais- ja miesoletetuista, en käytä trigger-varoituksia kuin ääritapauksissa ja käytän erinäisistä ruumiinosista termejä, joita pidän itse hyvinä. En sensuroi tekstejäni sen vuoksi, että joku ei kestä lukea edes kuvausta asioista, jotka olen elänyt. Blogini ei ole transsukupuolisten vertaistukisivusto ja käsittelen aiheita, joista kaikki eivät haluaisi puhuttavan.Miksi kirjoitat niin pitkiä juttuja?

En usko, että muutaman lauseen twitternäpäytyksillä pystytään auttamaan ihmisiä ymmärtämään jotain sellaista aihetta kuin transsukupuolisuus.Onko kaikki kirjoitettu totta ja tapahtunut sinulle?

Teksteissä on seassa vain muutamia, joissa en kirjoita itsestäni ja se käy pääsääntöisesti helposti ilmi. Joitain yksityiskohtia voi olla muutettu anonyymiteetin vuoksi. Sarjakuvassa seikkaileva tyyppi on keksitty, itseäni paljon sanavalmiimpi hahmo.Puhutko blogissasi yleisesti transsukupuolisten puolesta?

En. Transsukupuolisia on keskenään erilaisia enkä väitä, että kaikki ajattelisivat kuten minä. En myöskään kirjoita Setan tai minkään muunkaan yhdistyksen suulla. Blogissa esitetyt mielipiteet ja kokemukset ovat henkilökohtaisia.