Jokainen keskustelu transvastaisen feministin kanssa



Feministi: Minä voin ratkaista ongelmasi ilman sukupuolenkorjausta. Sukupuoli on vain sosiaalinen konstruktio ja sinun tulee ymmärtää, että olet transsukupuolisena vain tämän konstruktion uhri. Kun vapautamme sukupuolirooleja, koko transsukupuolisuus poistuu.

Minä: Sukupuoli ei ole sosiaalinen konstruktio, yhteiskunta on sukupuolinen konstruktio. Mikään muu kuin sukupuolenkorjausprosessi ei voi ratkaista transsukupuolisten ongelmia. Ihminen ei voi olla muille mies tai nainen sanan varsinaisessa merkityksessä mitenkään muuten kuin olemalla mies tai nainen. Sosiaalista todellisuutta ja sosiaalista sukupuolta ei voi irrottaa fyysisestä.



1. Jalkapallo

Feministi: Kyllä tyttökin voi harrastaa vaikkapa jalkapalloa!

Minä: Niin, tyttöjen jalkapallojoukkueessa.

Feministi: Mitä eroa sillä muka on?

Minä: Kaikki muu paitsi jalkapallo. Olen ollut molempien harrastusryhmissä ja niillä ei ole paljon mitään tekemistä keskenään. Todellisuus, jossa ihmislajin kaksi erilaista sukupuolta puhuu samanlaisia asioita keskenään ja on samanlaisia on olemassa vain sinunkaltaistesi idealistien päässä, jotka eivät näe edes oman käytöksensä ja aatteensa sukupuolittuneisuutta. Naisyhteisö ei todellakaan ole arvoineen, intresseineen ja juttuineen sama asia kuin miesyhteisö, eikä joku yksittäinen poikkeus seassa lohduta pätkääkään.



2. Poikien saunailta

Feministi: Mutta voihan tyttökin liikkua poikien kanssa, jos haluaa.

Minä: Tottakai. Voi mennä vaikka poikien saunailtaan. Sitten se ei vain enää ole poikien saunailta.

Feministi: Mitä eroa sillä muka on?

Minä: Pojat eivät suhtaudu sinuun kuin poikaan, eivätkä puhu sinulle samanlaisia asioita kuin jos he olisivat keskenään eikä naisia olisi paikalla. Monet heistä eivät edes halua olla saunassa naisen kanssa, jonka keho aiheuttaa erilaisia ajatuksia kuin karvaisen ukon. Monet naiset taas vihaavat sinua, koska rikot sovinnaisuuden rajat hilluessasi heidän ukkojensa kanssa alasti. Pelkkä kehosi tekee sinusta heille aivan eri asian kuin karvaisesta ukosta, joka on heidän miestensä kanssa saunassa. On täysin eri asia olla nainen miesyhteisössä kuin yksi miehistä.



3: Miehekkyys

Feministi: Kyllä nainenkin voi olla miehekäs!

Minä: Vaikka hän olisi kuinka miehekäs, sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että hän olisi mies. Sitä paitsi nainen voi olla miehekäs korkeintaan jollain henkisellä tasolla.

Feministi: Kyllä voi olla fyysisestikin!

Minä: Ainoa mitä nainen voi olla ilman miehisiä testotasoja on androgyyni kompromissi, jonka takia häntä ei koeta yhtä miehekkäänä kuin miehiä.



4. Puhuttelu

Feministi: Kyllä naistakin voi puhutella miehekkäänä tai komeana!

Minä: Jos pakottaa aseella uhaten. Ei kukaan naisia sellaisiksi sano. 

Feministi: Se on tapa, jonka voimme muuttaa. Pohjanmaallakin sanotaan naisia komeiksi!

Minä: Pohjanmaalla sanotaan naisia komeiksi, koska sana tarkoittaa siellä aivan muuta kuin muualla. Näitä sanoja aletaan käyttää naisista ainoastaan jos miehekkyys ja komeus alkavat tarkoittaa jotain muuta kuin nykyään. Naisia ei sanota sellaisiksi, koska he eivät biologisista syistä täytä komean ja miehekkään kriteereitä juuri kenestäkään.



5. Kohtelu

Feministi: Naisia ja miehiä kohdellaan aivan eri tavalla yhteiskunnassa.

Minä: Niin tehdään, eikä se muutu niin kauan kuin lajillamme on kaksi erilaista sukupuolta. Ihmisillä on biologisia taipumuksia, joiden takia arvostamme ja haluamme naisissa ja miehissä lisääntymiskykyyn sidoksissa olevia piirteitä, jotka ovat eri sukupuolilla erilaisia. Valtaosa miehistä ja naisista on myös psyykkisesti hyvin erilaisia ja käsityksemme sukupuolista muodostuvat sen perusteella. Sellaista todellisuutta, jossa voisimme alkaa pitää naisia yhtä potentiaalisina raiskaajina kuin miehiä, pelätä heitä yhtä paljon, tai arvostaa heissä maskuliinisia piirteitä kuten miehissä ei ole olemassa.



6. Parisuhde

Feministi: Kyllä nainenkin voi seurustella naisen kanssa!

Minä: Tottakai, mutta sitten se on lesbosuhde.

Feministi: Mitä väliä sillä muka on?

Minä: Sillä on aivan helvetisti väliä kiihottuuko joku tisseistäsi ja kurveistasi ja pitää naisenaan vai lihaksistasi ja parrastasi ja pitää miehenään. On aivan eri asia olla suhteessa mies kuin toinen nainen. Ainoa tapa, jolla voi saada naisen, joka viehättyy sinussa miehuudestasi on olla mies, myös fyysisesti. Jos haluaa tunkea peniksensä jonkun vaginaan, ainoa tapa tehdä se on omistaa penis. Minun seksuaaliset haluni eivät ole toteutettavissa naiskehossa eikä tämä asia muutu.



7. Haitallisuus

Feministi: Sukupuolenkorjaus on haitallista, koska se peittää sukupuolen moninaisuutta! Jos meillä olisi enemmän miehekkäitä naisia ja naisellisia miehiä, heidän asemansa olisi vahvempi!

Minä: Transsukupuoliset eivät ole miehekkäitä cisnaisia ja naisellisia cismiehiä vaan transsukupuolisia. Meillä olisi ainoastaan lisää mykkiä ja itsetuhoisia nurkissa kävelijöitä. Sama kuin sanoisi, että lonkkaleikkaukset ovat haitallisia, koska ilman niitä meillä olisi enemmän liikuntarajoitteisia klenkkaamassa kaduilla. Erilaisuus ei ole rikkautta, jos se tuottaa kärsimystä.



8. Sanakikkailu

Feministi: Meidän pitää alkaa ajatella, että miehiä voi olla erilaisia eikä muuttaa kehoja!

Minä: Kun alamme kutsua miehiksi laajempaa ihmisryhmää, siinä ei käy niin, että sanan mies käsittämät ominaisuudet siirtyvät koskemaan automaattisesti kaikkia laajennetun ryhmän ihmisiä. Siinä vaiheessa sana miehuus vain muuttaa merkitystään kattotermiksi joka ei kerro mitään. Meille syntyy ryhmä pimpillisiä ja tissillisiä naisten näköisiä miehiä, joita voidaan puhutella miehinä, mutta joita ei aleta muilla tasoilla kokea eikä kohdella miehinä. Vaikka tekisimme millaisia sananmuunnoksia, sosiaalinen todellisuus, jota määrittävät myös biologiset seikat ei muuttuisi niiden mukana eivätkä transsukupuolisten ongelmat katoaisi. 



9. Sukupuolirooli vs sosiaalinen sukupuoli

Feministi: Minäkin voin elää kärsimättä naisena, kun sukupuoliroolit ovat vapaat, joten niin voit sinäkin!

Minä: Sinä voit elää kärsimättä naisena, kun sukupuoliroolit ovat tarpeeksi vapaat, transsukupuolinen mies ei voi. Kyse ei ole vain sukupuoliroolista. Kyse on koko sosiaalisesta sukupuolesta. Ne ovat kaksi aivan eri syvyystason asiaa. Väität tällaisia asioita, koska olet kyvytön edes ymmärtämään mitä on transsukupuolisuus tai mikä on sosiaalinen sukupuoli. 

Koko viljelemänne käsitys siitä, että sukupuoliroolit olisivat vapaammat silloin, kun pimpin kanssa syntynyt voi olla korkeintaan miehekäs nainen verrattuna siihen, että hän voisi korjata sukupuolensa ja olla mies on aivan kummallinen aivopieru. Se on juuri päinvastoin.



10. Sosiaalinen konstruktio

Feministi: Me olemme luoneet sukupuolikäsitykset, joten voimme muuttaa sen mitä sukupuolet ovat sosiaalisesti tai onko niitä ollenkaan!

Minä: Emme ole luoneet sukupuolikäsityksiä tyhjästä emmekä voi muuttaa maailma mielivaltaisesti millaiseksi vain. Fyysinen todellisuus määrittää sen, että nainen ja mies ovat olemassa ja ovat ihmisille kaksi eri asiaa, riippumatta siitä kiellämmekö heitä puhumasta havainnoimastamme todellisuudesta vai emme.

Feministi: Mutta on olemassa kulttuureita, joissa asiat ovat toisin!

Minä: Ei ole mitään todellisuutta, jossa nainen on yhtä kuin mies. Ei ole todellisuutta, jossa ei ole miehen ja naisen erilaista seksuaalisuutta, väkivaltaisuutta tai miehekkyyttä ja naisellisuutta. Ei ole todellisuutta, jossa ei ole naisen ja miehen pituuseroa. Vaikka miten yrittäisit kasvattaa lapsesi, he oppisivat mitä eroa ihmislajin sukupuolilla on, ellet lukitsisi heitä kellariin.



Lopputulos

Feministi: Todellinen ongelma ovat liian ahtaat sukupuoliroolit! Sinä et vain tajua sitä!

Minä: Sinä onnistuit ratkaisemaan pyöreät 0 transsukupuolisten ongelmaa. Ja sinä muuten kohtelet minua koko ajan täysin eri tavalla kuin cissukupuolisia miehiä joita et yritä saada haluta elämään miehekkäinä lesbonaisina. Et pysty itsekään elämään kuten saarnaat, etkä ole kykenevä ymmärtämään edes sitä. 

Sinussa tai sinun näkemyksissäsi ei ole mitään vakavasti otettavaa. Olet vain yksi Don Quijote taistelussaan tuulimyllyjä vastaan.


Tunnisteet

Näytä enemmän

Suositut tekstit