Mistä tunnistaa transsukupuolisen? (Varmat vinkit)


Blogiini oltiin päädytty hiljattain hakusanoilla mistä tunnistaa transsukupuolisen. Yleensä en jaksa näitä kommentoida, mutta satun olemaan sen verran hyvällä tuulella aamuisen kävelylenkin jälkeen kesäisessä metsässä, että teen tällä kertaa poikkeuksen. Saattaa olla, että söin myös vähän sieniä.

Tässä on utelialle täysin varmat vinkit siitä mistä tunnistaa transsukupuolisen sukupuolesta riippumatta. Yhdennäköisyys on silmiä hivelevä lähes jokaisen tuntemani transsukupuolisen kohdalla. Itselläni on vähän kaljumpi päälaki.






Kuvassa käytetään termiä vaihdokas, jota käyttää eräs transbloggaaja sekä kaverini puoliso. Tämä on oikeastaan aika nerokas termi. Alunperin sana vaihdokas tarkoitti maahista, joka on vaihdettu ihmislapsen tilalle.

Olen itse melko vakuuttunut, että transsukupuolisten olemassaolokin johtuu pohjimmiltaan maahisista tai peikoista, jotka vaihtoivat meistä jonkin olennaisen osan. On tämä ainakin toiseksi uskottavin teoria epätavallisesti kehittyneiden aivojen jälkeen. Linkissä on myös hyviä vinkkejä vaihdokaslapsen parantamiseen.

"Joissain tarinoissa vaihdokkaan on saanut palautettua. Lapseen on esimerkiksi hierottu taikavoidetta tai lapsi on jätetty metsään, jotta omaansa kaipaava maahinen on voinut vaihtaa lapsen takaisin. Skandinaavit työnsivät vaihdokkaaksi arvellun lapsen kuumaan uuniin, jotta tämä parantuisi."


Näitä keinoja voisi luultavasti soveltaa osana modernia eheytysterapiaa ja sen pieniä ongelmakohtia kuten näytön puuttumista. Näiden keinojen toimivuudesta on olemassa sentään muutama historiallinen esimerkki. Jos ei muuta, on päästy vaihdokaslapsesta kokonaan eroon.

Tunnisteet

Näytä enemmän

Suositut tekstit